Misschien wel het meest onderschatte onderdeel van uw auto! Wist u dat de vloeistoffen in uw auto zorgen voor smering, koeling, reiniging, warmteafvoer en nog veel meer. De olie in uw auto smeert niet alleen de motor maar zorgt ook voor de afvoer van warmte van de motor. Een goede smering heeft ook enorm veel invloed op het verbruik en uitstoot van de auto. Daarnaast voorkom je dure en onnodige reparaties wanneer je de juiste olie verbruikt en op tijd de olie laat verversen.

Belangrijk 

Er zijn tegenwoordig vele soorten olie en koelvloeistoffen op de markt verkrijgbaar. Bij de olie zien we verschil in viscositeit (dikte) maar daarnaast ook nog eens een verschil in dopes die worden toegevoegd door de fabrikanten om zo de olie optimaal te laten presteren bij de motoren van het betreffende merk. 

Het verschil in dikte kunt u vaak wel achterhalen. Zit er een 10W-40 een 5W-30 of toch weer een andere type? Weet u de viscositeit dan is het belangrijk om te weten welke soort erin gaat. Van de 5W-30 hebben we al snel 10 soorten op voorraad. Welke olie u nodig heeft? Raad pleeg hier de Kroon Olie website waar u op kenteken de juiste vloeistoffen kunt vinden.

Kroon Oil

Kroon-Oil, sinds 1906, richt zit al meer dan 115 jaar uitsluitend op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige smeermiddelen en onderhoudsproducten. Het ontwikkelen van smeermiddelen en onderhoudsproducten is onze passie en het zit in onze DNA. 

Kroon-Oil producten dragen het predicaat ‘Made in Holland’; geproduceerd in Nederland en worden geleverd over de hele wereld. De wereldwijde export van het Kroon-Oil assortiment komt met internationaal geldende specificaties. Onze productie- en verkooplocaties zijn ISO gecertificeerd. Kortom: een vertrouwd en zeker gevoel. 

We zijn een onafhankelijke producent van eersteklas smeermiddelen. Doordat we zelf alles van A tot Z in eigen huis doen, met uitsluitend de allerbeste basis producten en elke laag voorzien van zorg en aandacht, zijn we in staat snel in te springen op marktontwikkelingen en technische trends. Bovendien geeft het ons alle mogelijkheden om tot maatoplossingen te komen voor specifieke wensen van onze klanten.

Word Auto Waard Liefhebber en ontvang tot wel 25% korting op Kroon Olie

Contact