Toevoegingen of zo genoemd additieven zijn er in vele soorten en worden maar al te vaak onderschat. Grofweg kunnen we de toevoegingen scheiden in twee groepen, preventief en probleemoplossend.  Er zijn toevoegingen voor in de brandstof, motorolie, koelsysteem, transmissies en hydraulische systemen. Onder het kopje toevoegingen vindt u per type toevoeging verschillende producten met een toelichting. Wij hebben bewust gekozen voor twee merken toevoegingen, Wynn's en Xenum. Beide produceren ze hun eigen productlijnen waarmee we verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardige producten met daarin voldoende werkzame en reinigende stoffen. Dit is helaas bij lang niet alle merken het geval namelijk. 

Preventief gebruik

Vanaf de (nieuw)aanschaf van uw auto kunt u al beginnen met het gebruik ervan. Onze toevoegingen voor de brandstof zorgen ervoor dat uw complete injectie of inspuitsysteem schoon blijft. Daarnaast voorkomt het roetafzetting in en op verschillende onderdelen. Hiermee voorkomt u veelal dure reparaties van bijvoorbeeld verstuivers, EGR klep, roetfilters etcetera.  Door een schonere motor heeft en behoudt u ook een optimale verbranding en dus heeft u ook een lager brandstofverbruik. Wij raden u aan om 2x per jaar een additief toe te voegen. Met geringe kosten voorkomt u dure reparaties in de toekomst.

Probleemoplossend

Het kan natuurlijk voorkomen dat u reeds problemen heeft met uw auto. Dit kan zich op vele manieren uitten van lampjes die branden tot een hoog verbruik van brandstof en/of olie of andere klachten. Toevoegingen lossen dit natuurlijk niet altijd op maar zijn wel een slimme en vooral goedkope eerste stap om te zetten. Denk hierbij aan kleine water of olielekkages welke vaak opgelost kunnen worden met een toevoeging aan uw koelsysteem of motorolie. Ook een te hoge uitstoot van uw diesel roetfilter waardoor deze wordt afgekeurd tijdens de APK kunt u in veel gevallen oplossen met een additief. Zo zijn er nog legio voorbeelden! We hebben dan ook meer dan 30 soorten toevoegingen dus kom vooral langs en laat u adviseren door onze medewerkers. 

Word Auto Waard Liefhebber en ontvang tot wel 20% korting op alle toevoegingen

Contact